Тренирайте преди закуска, за да се сдобиете със стройна фигура

2012-11-01 20:30:00
Тренирайте преди закуска, за да се сдобиете със стройна фигура
Снимка: sxc.hu

Тренировките преди закуска са по-ефективни от спортуването след хапване, сочат резултатите от изследване на британски учени, пише в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Глазгоуския университет провели експеримент с участието на десетима мъже.

 

 

През първия ден от изследването участниците закусвали, без да спортуват нито преди това, нито след това. На втория ден те трябвало първо да ходят енергично в продължение на един час, а след това да изядат своята закуска. На третия ден мъжете, участващи в експеримента, направили обратното – първо закусвали, след което се поразходили за един час с бързо темпо.

 

Оказало се, че при спортуването преди закуска се изгарят с до 33% повече мазнини, отколкото след хапване. Причините за това се крият в естествения стремеж на организма да извлече необходимата му енергия за извършването на физическата дейност от своите мастни запаси.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
xwhitecarnationx
преди 11 години

И според мен не е хубаво да се тренира на гладен стомах.

scrooper
преди 11 години

това може да доведе до замайване, дори припадане, или просто до голямо натъпкване след инквизационната тренировка

besso
преди 11 години

*** съвет, сега наивните пълни тинейджърки ще почнат да тренират като за последно на гладен стомах, което може да доведе до хипогликемия. Ако ще тренирате сутрин на гладно гледайте да не е много интензивно, че лесно може да се стигне до припадък. Ако усетите замайване, ушите ви заглъхнат по-добре намалете темпото и пийте вода или изобщо спрете.

Alchemist
преди 11 години

Еми не трябва да си гений за да се сетиш...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия